2 bords turnering

For bridgeinteresserede især

Vejledning:
Print spilleplanerne og skifteplaner ud for henholdsvis bord 1 og bord 2.
Laminér derefter de  2 plancher for bord 1, som henholdsvis for- og bagside af samme ark, brug eksempelvis A5 størrelse.
Gør det samme for bord 2.

Enkelt mands turnering med 2 borde.
1. N på bord 1 sidder altid fast, og har spillenummer 8, og fører alle spillernes regnskaber i opgørelsen. Alle spillere får hver et regnskabs ark til eget brug.
2. Øvrige 7 spillere sætter sig et tilfældigt sted, og noterer på deres regnskabs ark det spillenummer, der står på bordkortet (bord 1 S har f. eks. nr. 1). Det er frivilligt om man kun fører sig selv (i opgørelsen, nederst), eller man fører alle.
3. Der ligger 2 spil kort ved hvert bord. Når disse er blandet og spillet færdig, bytter bordene kort og spiller de sidste 2 spil, således at begge borde har spillet alle 4 spil.
4. Hvert bord konfererer så, om alle er enige af udfaldet af spillene, hvorefter Ø og V bytter plads ved bordene. Nu sidder “vennerne” sammen omsætter de enkelte resultater til kamppoint (se tabellen) til de sidste to kolonner.
5. Det er vigtigt at sige “vi har” og “de andre har”, ikke NS eller ØV, det vil normalt give anledning til rod, da “vennerne” jo hedder noget forskelligt.
6. Så spilles runde 2. og spillerne sætter sig på den nye plads som bordkortet angiver, og blander kortene igen. Findes ens spillenummer ikke ved det ene bord, så skiftes til det andet bord hvor ens nummer så står på dette bordkort.
7. Således gentages proceduren til alle 7 runder er spillet (28 spil), og opgørelsen vil så vise hvem der er den heldige nr. 1, 2, 3 og så videre.

Par turnering med 2 borde.
1. Der vælges en makker, som man spiller med hele turneringen.
2. Værtsparret sidder fast ved bord 1, og spiller NS. Øvrige par noterer deres par nummer, der står pa bordkortet.
3. Der kan spilles med 4 spil (2 ved hvert bord), eller det antal der ønskes (max 10), og alle fører deres eget regnskabs ark.
4. Kortene blandes og spilles, og resultatet noteres i første 2 kolonner, hvorefter kortene bytter bord og spilles færdigt her.
5. Bordet konfererer at alle er enige om resultaterne, hvorefter ØV bytter plads med det andet bords ØV, og via “vi har, og de andre har” (ikke NS eller ØV det giver normalt rod, da “vennerne” jo hedder noget forskelligt). Resultaterne omregnes til kamp point, der føres på regnskabs arkets sidste 2 kolonner, og videre ned på opgørelsen.
6. Proceduren gentages ved 2. og 3 runde, med placering i overensstemmelse med bordkortene (så alle 3 hold har spillet med hold 4), og opgørelsen vil så vise hvilket par der er vinder.